Как се прави супер вирусен маркетинг, с контент маркетинг – без бюджет за реклама

 

Най-вирусното съдържание, което намерих за октомври месец в българското интернет пространство е за една обява в OLX. Обявата съчетава в себе си блестящ копирайт. Лично аз така и не я изчетох, защото не е удобно да рева от смях в офиса.

Обявата е Много добър пример за вирусен маркетинг чрез маркетинг чрез съдъражние. А смехът, който може да Ви напуши от нея, може да се чуе и при съседите!

Целта на автора на обявата е, да продаде:

“Продавам Macbook Pro 15″ mid 2009 с едно на ум”

Авторът определено е успял, тъй като излиза на 7-мо място в google

по “продавам macbook pro olx”

olx-обява

и творчеството му е генерирало над 130 шервания за по-малко от 10 дни. Macbook-чето е продадено, както пише в OLX. Не, обявата не е моя. 

facebook споделяне

Източник: Facebook – премахнал съм името на автора на шерването, тъй като не знам дали ще му хареса да е изтипосан, в някоя статия със снимка. Той е достатъчно известен. Ако иска да пише, ще го добавя.

А копирайта т.е. съдържанието на обявата свършило идеална работа, като кънтент маркетинг, можете да видите по-долу, тъй като ще е грехота да изчезне в архива на интернет пространството, съм му направил снимка.

macbook-pro-1-txt

macbook-pro-2-txt

Не е изключено авторът на статията да е получил и няколко поръчки за копирайт. България е малка страна и изненадите понякога дебнат от всякъде, дори зад ъгъла. Особено, ако пишете качествен контент, който да стане известен за по-малко от седмица.

За писане на заинтригуващ текст Ви трябва талант, креативност или поне вдъхновение 🙂

пишешта машина

 

Това може да бъде силата на качественият маркетинг с добро писане. Ако не можете да го докарате толкова добре, винаги можете да подсилите с реклама във facebook или да пуснете  google adwords реклама, за да може да бъде намерена обявата по-лесно. Винаги можете да си помогнете със супер техники и трикове за успех в социалните мрежи и дигиралния маркетинг.

34-pixel-phone

(снимка –  проучване на думи за оптимизация и реклама)

Ако пишете обява или контент на английски език и искате да бъде блестящо граматически написано, можете да използвате Gramarly. А ако става въпрос за повече e-commerce, можете да направите проучване на думи за оптимизация, които да Ви дадат много идеи, какво хората търсят. С тях можете да направите супер ефективна реклама на интернет магазин.

вдъхновение за писане

При всички положения дигиталния маркетинг вече има много инструменти, които да бъдат в помощ на всеки специалист. И не забравяйте да пазите очите си докато работите на компютър. Повечето монитори ползват евтини матрици тип магазин за 1лв., а очите са важно нещо, за всеки, който работи на компютър.

Търси ли се в България този вид маркетинг?

  • Отговор: Слабо:
    Търсения, сродни на вирусен маркетинг
  • … в българия
    … примери
    вайръл значение
    вайръл видео
    вирален значение
    вирусен менингит
    вайръл маркетинг 0/mo – $0.00

Можете да прочетете също и за Маркетинг чрез популярност в Уикипедия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *