Препоръчано, 2024

Избор На Редактора

Как да направите вашата кампания за вирусен маркетинг

Вирусният маркетинг, често използваният термин, често води до големи интеграции на марката или до смехотворно приспособено съдържание в името на „вирусна“.

Най-новите шеги на Алок Нат или търговците с треска на Колавери Ди и Гангам стил са се опитали да използват вирусния плам в полза на своите марки. Въпреки това, не винаги е лесно да се създаде правилното свързване. В епохата, в която всичко и всичко е направено с намерението да стане вирусен, thetecnica поглежда към примери, при които марките са успели да създадат проста красота чрез вирусно свързване.

Цифровият пророк - Може ли това да е вашето име?

  • 15 неща, за които се отнасят учениците от училище за момичета,
  • 30 неща, които най-добрият ти приятел ще знае за теб
  • 10 факти, с които корпоративните служители могат да се отнасят

Такива постове са в социалните мрежи.

Уебсайтове като 9GAG и ScoopWhoop са изпълнени с постове, съдържащи GIF изображения, които описват преживяванията, през които сте преминали, и ви уверява, че не сте били сами. Подобно съдържание е успяло да достигне до вирусните карти няколко пъти.

Езда на гърба на популярността на такива постове, HBO, свързани с BuzzFeed за насърчаване на техния сериал Силиконовата долина. Уебсайтът създаде пост, озаглавен „Най-лошите заглавия за стартиране на работа”. Бяха създадени наименования като Маркетингови съветници, Социални медии и Главен офицер за въображение. Всички заглавия бяха свързани с шоуто и поставиха посланието с остър каламбур.

Емоционален Ayacharge!

Достатъчно саас-баху драма и плачливи реалности. Публиката вече иска съдържание, което е освежаващо, ангажиращо и с което може да се свърже. Създаването на акорд с правилния вид съдържание са редица създатели на съдържание, като The Viral Fever, All India Bakchod и Superwoman, като някои от техните видеоклипове стават вирусни.

За да популяризират своите услуги и марката като цяло, безплатната такса, свързана с The Viral Fever. Последният създаде пародия на име Emotinal Atyacharge, която вдига реалното шоу Emotional Atyachar, излъчено на UTv Bindaas. Видеото едновременно докосва културата на презареждане в Индия и поема Freecharge, за да създаде връзка.

Ето го видеоклипът,

Freecharge успя да поеме по нетрадиционен път, като не отиде с директен маркетинг и банкиране на такива клипове с вирусна природа.

Човекът, на когото може да миришеш!

Търговците на Old Spice винаги са успявали да ударят окото на биковете, но успехът на „ Човека, който може да миришеш като “ с участието на Исая Мустафа изненада всички. Търговията придоби огромна популярност и незабавно стана вирусна за новите медии.

Банкирането на вирусността на кампанията Old Spice направи крачка напред и създаде 185 видеоклипа в YouTube за два дни. Всеки видеоклип беше отговор на коментар от потребителя върху рекламата „Човекът, който може да миришеш“.

Марката не само успя да се справи успешно с вирусността на кампанията, но и създаде успешна комуникация със своя TG чрез личността на Мустафа.

Докато вирусен маркетинг е нараснал значително в Индия маркетинг все още отивам наоколо с кратката за създаване на "вирусно съдържание". За да преодолеете клишетата и да постигнете по-добро разбиране от гледна точка на това, как да се използва вирусната вълна, текстичният списък изброява няколко неонови светлинни знака.

1. Не тласкайте съдържание : Всяка марка не може да създаде вирусно съдържание. Може да се създаде само добро съдържание, което по-късно може да стане вирусно, ако успее да кликне. Най-доброто нещо, което марките могат да направят, е да привлекат постоянно вирусно явление, за да популяризират своята марка.

2. Създайте правилното свързване : Всичко и всичко, което е вирусно, не трябва да се използва. Маркетолозите трябва да преценят кое явление отговаря на тяхната марка. Например марка за автомобилни гуми, използваща мембраната Alok Nath, няма смисъл.

3. Разкажете приказка: Докато ползвате част от вирусното съдържание, уверете се, че давате силно послание. Използвайте основите на една история и създайте въведение, тяло и заключение. Героите ще бъдат череши отгоре.

4. Уверете се, че мулти-екран : Потребителите вече не са обвързани само със своите мобилни телефони или телевизори. Всичко това вече е свързано. Рекламата по телевизията се превръща в покупка чрез мобилен телефон. Съхранявайте вирусната си кампания с много екран. Комбинирайте социални, мобилни и други видове комуникация.

5. Просто : Само една дума описва всичко. Не се опитвайте да усложнявате нещата. Създайте проста връзка с директно съобщение. Нарежете пух или иначе шансовете ви за разреждане са по-високи.

6. Мисли бързо: Всеки ден нова форма на комуникация става вирусна - изображение, видео или GIF пост. Поддържайте раздела за вирусни неща, вижте какво най-добре подхожда на вашата марка и създайте чувствителна връзка и действайте върху нея, преди гневът да изчезне. Вирусният свят винаги е на пръсти.

ВИЖ СЪЩО: Виртуална борба или добре планирана стратегия? Поглед към социалните медии и индийската политика

От въвеждането в Shraddha Sharma (чиито песни станаха вирусни) до създаването на стоки от Gangnam Style - вирусният маркетинг измина дълъг път. Въпреки това все още е важно марките да останат предпазливи и релевантни.

Кой е любимият ви вирусен маркетинг пример, споделете с нас в коментарите по-долу.

С любезност на изображението: webygeeks.com

Top